Matresan Del 7. Dogramach (Azerisk soppa)

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradNybörjare

Det har gått ett par veckor sedan vi var i Georgien och lagade Kharcho, en magisk gryta.
Solen har nu hittat till oss här i Sverige och jag har haft svårt att få till bra maträtter som passar sommaren. Igår tänkte jag laga Gazpacho, men kom då på att jag nångång hört talas om en soppa från Azerbadjan som heter "Dogramach". Vilket också är en kall soppa, enkel att slänga ihop, supergod och inte minst - den sitter som en smäck så här i sommartider. Det är en kall soppa med örter, yoghurt och som serveras med ägg. Kanongod! Den tar dessutom max 15 min att slänga ihop.

Dela
Dogramach
Portioner4 Portioner
Tillagningstid15 min
Dogramach
 1 l yoghurt (helst kefir)
 3 dl vatten
 3 st krukor örter (jag körde basilika, koriander och dill)
 2 st vitlöksklyftor
 1 st Gurka
 3 st Salladslökar
 lite torkad kummin
 torkad mynta
 salt/peppar
Till servering
 Kokt ägg
1

Koka ägg och ställ i kylen

2

Hacka gurka och salladslök i lagom bitar

3

blanda yoghurt, vatten, örter, kryddor, vitlöksklyftor, salt, peppar i en mixer. Mixa slätt.

4

Lägg ner gurkan och salladslöken i soppan.

5

Ställ kylt i ca 30 minuter så att soppan får sätta sig i smakerna.
Smaka av med salt och peppar.

6

Servera med kokt ägg och en bit bröd.

Ingredienser

Dogramach
 1 l yoghurt (helst kefir)
 3 dl vatten
 3 st krukor örter (jag körde basilika, koriander och dill)
 2 st vitlöksklyftor
 1 st Gurka
 3 st Salladslökar
 lite torkad kummin
 torkad mynta
 salt/peppar
Till servering
 Kokt ägg

Gör så här:

1

Koka ägg och ställ i kylen

2

Hacka gurka och salladslök i lagom bitar

3

blanda yoghurt, vatten, örter, kryddor, vitlöksklyftor, salt, peppar i en mixer. Mixa slätt.

4

Lägg ner gurkan och salladslöken i soppan.

5

Ställ kylt i ca 30 minuter så att soppan får sätta sig i smakerna.
Smaka av med salt och peppar.

6

Servera med kokt ägg och en bit bröd.

Matresan Del 7. Dogramach (Azerisk soppa)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.