Jag har ett recept här på sajten sedan tidigare på en enkel och god salsicciapasta, men vill man lyxa till det ytterligare lite så tycker jag att denna är snäppet godare. Jag tycker att penne gör sig bra, men du väljer givetvis vilken pasta du föredrar. Vissa vill inte ha torkade kryddor i, jag tycker att det är gott.
Sätt en traktörpanna på spisen på medelvärme.
Finhacka schalottenlök,
Skala morot och hacka i små tärningar,
Fintärna champinjonen och hacka ner stjälksellerin.
Finhacka eller riv vitlöksklyftan.
Slå ner lite salt i botten av den torra traktörpannan och låt stå i ca 30-60 sekunder. Slå på en generös mängd olivolja och låt stå i ytterligare ca 30 sekunder.
Gå i med panchetta.
Höj temperaturen till medelhög och Lägg ner salsicciafärsen.
Låt allt ta färg och sänk temperaturen.
Gå ned med de hackade grönsakerna (schalottenlök, morot, champinjon, stjälkselleri och vitlök). Låt svettas ett par minuter, löken/vitlöken ska inte bränna vid eller ta färg. Gå i med de torkade kryddorna.
Slå på rödvin och låt koka i ett par minuter.
Slå på kalvfond och San marzanotomaterna (om tomaterna är hela brukar jag klippa dom i burken med en sax först).
Låt koka upp och koka på medelhög värme, vi vill att såsen ska få jobba hårt och reducera ned medan vi kokar pastan.
Koka penne 1-1.5 minut kortare än vad förpackningen säger, i väl saltat vatten.
När pastan är klar, spar en kopp pastavatten och häll pastan i durkslag.
Häll ner pastan i traktörpannan där såsen kokar och stäng av värmen.
Häll ner några matskedar pastavatten och rör runt ordentligt. Pastan släpper stärkelse och vill ta åt sig av såsen.
Servera direkt med lite färsk basilika, parmesanost och svartpeppar. (och kanske ett gott glas rödvin, hörde jag Barolo?)
Ingredienser
Gör så här:
Sätt en traktörpanna på spisen på medelvärme.
Finhacka schalottenlök,
Skala morot och hacka i små tärningar,
Fintärna champinjonen och hacka ner stjälksellerin.
Finhacka eller riv vitlöksklyftan.
Slå ner lite salt i botten av den torra traktörpannan och låt stå i ca 30-60 sekunder. Slå på en generös mängd olivolja och låt stå i ytterligare ca 30 sekunder.
Gå i med panchetta.
Höj temperaturen till medelhög och Lägg ner salsicciafärsen.
Låt allt ta färg och sänk temperaturen.
Gå ned med de hackade grönsakerna (schalottenlök, morot, champinjon, stjälkselleri och vitlök). Låt svettas ett par minuter, löken/vitlöken ska inte bränna vid eller ta färg. Gå i med de torkade kryddorna.
Slå på rödvin och låt koka i ett par minuter.
Slå på kalvfond och San marzanotomaterna (om tomaterna är hela brukar jag klippa dom i burken med en sax först).
Låt koka upp och koka på medelhög värme, vi vill att såsen ska få jobba hårt och reducera ned medan vi kokar pastan.
Koka penne 1-1.5 minut kortare än vad förpackningen säger, i väl saltat vatten.
När pastan är klar, spar en kopp pastavatten och häll pastan i durkslag.
Häll ner pastan i traktörpannan där såsen kokar och stäng av värmen.
Häll ner några matskedar pastavatten och rör runt ordentligt. Pastan släpper stärkelse och vill ta åt sig av såsen.
Servera direkt med lite färsk basilika, parmesanost och svartpeppar. (och kanske ett gott glas rödvin, hörde jag Barolo?)