Inställningar - skriv ut

Vegetarisk rödcurry (snabb)

Portioner4 PortionerTillagningstid30 min

Curry i diverse slag är himla gott, här har vi en vegetarisk - lättlagad - variant.
Om ni är riktigt lata kan ni köpa currypastan i affären, men att göra egen är både enkelt och nyttigt.

Rödcurry

Röd currypasta
 80 g Ingefära
 1 st Schalottenlök
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Röd chili
 1 knippe Koriander
 5 st Korianderfrö (valfritt)
 Spiskummin
 Gurkmeja
 Paprikapulver (ganska mycket)
 Lime
 Olivolja
Soppan
 2 st Kokosmjölk
 5 dl Vatten
 3 st Citrongräs
 1 st Grönsaksbuljongtärning eller fond för ca 2 l vätska
 Nudlar (använd din egna favorit)
 Neutral olja
Currypasta
1

Skala ingefära, schalottenlök och vitlöksklyftorna.

2

Mortla ordentligt samman ingefära, shalottenlök, vitlök, chili, koriander, kryddorna, saften av 1 lime och lite olivolja.

3

Låt stå och dra

Soppa
4

Sätt en tjockbottnad kastrull/gryta på medelvärme.

5

Fräs currypastan i en rejäl skrävtt neutral olja

6

Slå på kokosmjölken, vatten och citrongräs (låt koka upp). Koka i ca 15 minuter.

Nudlar
7

Medan vi väntar på att buljongen kokar klart. Koka upp nudlar 1 minut kortare än vad förpackningen säger.

Servera
8

Lägg ner nudlarna i tallrikar/skålar

9

Slå på currybuljongen

10

Garnera med färsk koriander