Inställningar - skriv ut

Vegetarisk ravioli

Portioner4 PortionerFörberedelser40 minTillagningstid15 minTotal tid55 min

Ravioli är både enkelt och gott. Här har vi en vegetarisk variant med basilika, soltorkade tomater, ricotta, m.m.
Om du vill kan du använda mitt grunderecept på pastadeg som du hittar här.

Ravioli med ricotta

1 sats <a href="https://lundgrensmat.se/recept/pastadeg-grundrecept/" target="_blank">Pastadeg</a>
Ricottafyllning
 300 g Ricotta
 1 burk Soltorkade tomater
 1 kruka Färsk basilika
 Parmesanost
 1 st Citron
 ½ st Vitlöksklyfta
 Salt/peppar
 Olivolja
Start
1

Kavla ut din pastadeg på mjölad bänk/bakbord.
(kör i pastamaskin om du har)

2

Jag brukar sedan ta ett vinglas (med en något mindre diameter än vanligt) och "gröpa" ur pastacirklar med öppningen på glaset. 2 cirklar = 1 raviolikudde.

Ricottaröra
3

Ta fram en bunke, hacka soltorkade tomater och basilika lägg ner i bunken.
Riv ner lite parmesanost och citronsest .

4

Lägg ner ricottan och blanda noggrant. Smaka av med salt och peppar.

Ravioli
5

Lägg ut hälften av "pastacirklarna" på mjölat bakbord.
Lägg på en klick av ricottaröran på varje cirkel.

6

Lägg en pastacirkel ovanpå varje ravioli och förslut kudden genom att trycka med en gaffel i ytterkant av kudden, upprepa runt hela pastakudden tills den är helt sluten.

7

Koka upp rikligt med välsaltat vatten - vattnet ska verkligen vara salt!
Koka i ca 4 minuter. (provsmaka efter 3 minuter, vi vill inte ha överkokt pasta)

8

Ringla över lite olivolja, lite citronsaft, salt och peppar. Servera direkt.