Inställningar - skriv ut

Spenatsoppa med ägghalvor.

Portioner4 PortionerFörberedelser10 minTillagningstid20 minTotal tid30 min

Detta är en riktig klassiker, spenatsoppa med med ägghalvor. Soppor är något av det mest underskattade som finns. Egentligen älskar nog alla soppa. Det finns varianter för alla. Veganer, vegeterianer, köttälskare, finsmakare, nudelfanatiker, barn, vuxa... Ja alla.

Många reder spenatsoppa med lite mjöl. Här hemma har vi glutenallergiker så här kör jag med ett par mjöliga potatisar för att addera stärkelse. Du gör som du vill, oavsett så är detta sjukt gott, extremt enkelt att slänga ihop, väldigt billigt och dessutom vegetariskt.

Spenatsoppa

 3 st Schalottenlök
 2 st Klyftor vitlök
 3 st Mjölig potatis
 400 g Fryst spenat (en förpackning)
 3 dl Vitt vin
 1 l Grönsaksfond
 2 dl Vispgrädde
 Kryddblandning (Salt, Peppar, Vitpeppar, Muskotnöt)
 Lite färskar örter (jag använder persilja och timjan idag).
 Servera med kokta ägghalvor
1

Koka ägg, och ställ åt sidan.

2

Hacka shalottenlök och vitlök. Fräs i smör på medelhög värme. (Det får ej brännas vid)

3

Lägg ner spenaten, fräs tills den smält, häll därefter på det vita vinet (Se till att ha en dl extra, allt som blir över får kocken nalla på). Koka någon minut och addera sedan grönsaksfonden och kryddblandningen. Koka upp.

4

Addera grädde och potatis, koka i ca 20 minuter.

5

Addera örterna mixa därefter ordentligt till en len soppa. (Mixa längre och du får en slätare och mer elegant soppa), servera med krämiga ägghalvor och lite nymald svartpeppar.