Inställningar - skriv ut

Röding med sous vide primörer.

Portioner4 PortionerFörberedelser15 minTillagningstid1 timmeTotal tid1 timme 15 min

Primörer och kål till perfektion i sous vide. Enkelt, nyttigt och gott. Till detta serverar vi en smörstekt röding, ett champagne skum, citron och gräslök!

Röding

Primörer
 250 g Brysselkål
 150 g Broccoli
 3 st Morötter
Från havet
 2 st Röding filéer
Champagneskum
 3 dl Mjölk
 2 msk Champagnevinäger + fiskbuljong
 2 st Schalottenlökar
 2 msk Smör
Tillbehör
 1 st Citron
 1 knippe Gräslök
Start
1

Att tillaga din primörer med hjälp av en sous vide är enkelt, tidseffektivt och fantastiskt gott. De naturliga smaken av primörerna ligger kvar i grönsakerna och försvinner inte i något kokvatten!

Grönsaker

Primörer i sous vide
2

1 Vakuumpacka dina primörer och blanda i vitlöken i påsen med broccoli
2 Sätt sous videtermometern på 84 grader
3 Lägg först i brysselkålen (60 minuter)
4 Lägg därefter i morötterna (50 min)
5 och sedan broccolin (25 min)

Från havet
3

Smörstek din rödingfilé på skinnsidan och ös den med smör tills att den är rosaglansig.

Champagneskum
4

Svetta schalottenlöken, slå på champagnevinäger, lite fiskbuljong, salt och hela pepparkort. Sila av redningen och tillbaka med den i kastrullen, värm upp och slå på mjölken. Därefter värmer du upp såsen tills att den skummar. Lite som att skumma mjölk helt enkelt! Och vips, så är det klart!

Tillbehör
5

Lägg upp primörerna och fisken på en bädd av bladspenat. Pressa en citron över och toppa med gräslöken och skum