Inställningar - skriv ut

Raggmunk med fläsk och rårörda lingon.

Portioner4 PortionerFörberedelser15 minTillagningstid15 minTotal tid30 min

Raggmunk med fläsk och rårörda lingon, hemlagat på ett svenskt och klassiskt vis är en maträtt som faller mig helt i smaken. Servera gärna med ett glas kall öl.

Raggmunk

 Fast potatis
 2 dl Vetemjöl
 Salt
 4 dl Mjölk
 1 st ägg
 Smör till stekning
 Rimmat sidfläsk
 Lingon
1

Riv potatisen potatisen och krama ur vätskan. Tillsätt mjölk, ägg, mjöl och salt

2

Stek sidfläsket i en stekpanna och lägg dem sedan på en talrik in i ugnen på låg värme. Låt fettet ifrån sidfläsket ligga kvar i pannan för raggmunks-stekningen

3

Rör ihop lingon och sockret och placera i en bunke i kylen

4

Stek raggmunkarna i fettet ifrån sidfläsket tillsammans med lite smör. För att underlätta stekningen och mängden smet så kan man ta hjälp av ett dl-mått och en gaffel

5

Låt Raggmunkarna stekas ett par minuter, tills färgen är gyllene, tillsätt sidfläsket och en skopa lingon. Smaklig måltid!