Inställningar - skriv ut

Panerad skrei med remouladsås och potatis.

Portioner4 PortionerFörberedelser30 minTillagningstid15 minTotal tid45 min

Jag tycker att skrei är så himla gott som det är. Egentligen är jag en militant motståndare till att panera en så pass fin fisk. Men när Elin häromdagen beställde panerad fisk med remouladsås och jag i fiskdisken ser att skrei loins är billigare än rödspetta (det är säsong nu), så var jag bara tvungen att slå till. Här väldigt enkelt serverad med potatis, remouladsås och en fänkålssallad. Salladen är inget måste, i ärlighetens namn bidrar den inte med så mycket till denna rätt, men det ser himla fint ut. Eftersom att Lara är gluten, så är min panering glutenfri. Du kör så klart din favoritpanering.

Panerad skrei

Fisk
 800 g färsk skrei (rödspätta eller liknande fungerar givetvis det också).
 2 dl glutenfritt mjöl
 1 klyfta panko
 3 st ägg
 salt
Oscars remouladsås
 1 burk kapris (liten)
 3 msk hackade cornichoner (eller saltgurka)
 3 dl creme fraiche
 3 msk majonäs
 1 tsk dijonsenap
 1 knippe hackad persilja
 1 tsk citronsaft
 salt/peppar
Fänkålssallad (valfri)
 1 st fänkål
 1 st granatäpple
 0,50 knippe dill
 2 msk citronsaft
 2 msk vitvinsvinäger
 2 msk olivolja
Servera med
 Kokt potatis
1

Börja med att rimma fisken. Blanda till en 10%-ig saltlag (dvs 1dl salt på en liter vatten)

2

Skär upp fisken i portionsbitar. Låt ligga i saltlagen i ca 30 minuter.

3

Medan fisken rimmar, gör fänkålssalladen och remouladsåsen.

4

Fänkålssallad: Riv fänkålen tunt på mandolin (eller med osthyvel om du inte har en mandolin), låt ligga i kallt vatten i ca 10-15 minuter.

5

När fänkålen ligger i vatten gör såsen: Hacka cornichoner, kapris, persilja och blanda ihop med övriga ingredienser till såsen. Ställ i kylskåp tills det är dags att servera. (Här någonstans bör du också börja koka potatis).

6

Slutför fänkålssalladen: Häll av vattnet från fänkålen, låt rinna av. ta ur kärnorna ur granatäpplet, blanda med fänkål, lite hackad dill, olivolja, citronsaft och vitvinsvinäger.

7

Nu bör det vara dags att ta upp fisken ur rimlagen.
Torka med hushållspapper, panera därefter fisken i följande ordning; Mjöl --> Ägg --> Panko.

8

Stek i uppvärmd panna, på medelvärme i rikligt med smör. Vänd fisken när den fått fin färg. Använd gärna termometer vi siktar på en innertemperatur på 46-48 grader.

9

Servera rimmad panerad skrei, hemgjord remouladsås, fänkålssallad med kokt potatis.