Inställningar - skriv ut

Löjromspizza

Portioner4 PortionerTillagningstid30 min

En god försvenskad variant av pizza, här med Kalix löjrom, creme fraiche, dill, gräslök och rödlök på en klassisk pizzabotten. En känsla av lyx både till vardags som till fest.

löjromspizza

 pizzadeg (Kalljäst napolitansk pizzadeg)
 100 g kalix löjrom
 100 g creme fraiche
 1 knippe dill
 1 knippe gräslök
 1 st rödlö
 citron till servering
1

Antingen gör du min kalljästa pizzadeg eller så gör du din egen, alternativt köp en deg från din lokala pizzeria eller köp färdig i affären (Den i affären innehåller däremot ofta Etanol, så den brukar jag avstå.

2

Grädda pizzabotten i ugn på så hög temperatur som möjligt, gärna på en baksten eller på en plåt tills dess att de små "leopardfläckarna" träder fram. (se till att förvärm plåt eller baksten en god stund innan du gräddar pizzabotten).

3

Hacka rödlök, dill, och gräslök fint.

4

När pizzabotten är klar, låt den vila några minuter på en skärbräda eller tallrik, så att den svalnar något.

5

Spritsa ut creme fraiche och löjrom med spritspåse eller fryspåse som du klipper av kanten på.

6

Strössla på rödlök, gräslök och dill efter smak och tycke.
Avsluta med en pressa över lite citronsaft. Servera omedelbart :)