Inställningar - skriv ut

Lättrimmad torskrygg

Portioner4 Portioner

Rimmad torsk

 175 g Portionsbitar av torskrygg
 Fänkål
 Sockerärtor
 Rädisor
 Dill
 Brynt smör
 Finriven pepparrot
 Blomkål
 Västerbottenost
 Grädde
 Salt, peppar och riven muskot.
1

Rimma torsken 1 timme i 7% saltlake i kylen.

2

Baka torsken i ugnen med en smörklick på varje bit under plastfolie 125 gr ugn. Innetemperatur ej över 52 gr.

3

Koka blomkålen i små buketter i lite grädde i ca. 10 minuter. Vispa ihop kålen med grädden, salta, peppra o riv lite muskot över. Lägg upp i portionsskålar och riv rikligt med västerbottenost över. Gratinera i ugn. Förväll sockerärtor lätt. Lägg upp på tallrik med tunnskuren fänkål och rädisor . Avsluta med lite brynt smör vid servering och dill.