Inställningar - skriv ut

Glutenfri kladdkaka

Portioner4 PortionerFörberedelser20 minTillagningstid25 minTotal tid45 min

Jag är i ganska dålig på deserter, jag har väl ett dussin i rockärmen. Men av någon anledning vill alltid Lara och Elin ha kladdkaka. Då dom inte tål gluten så gör jag denna glutenfri, och det funkar faktiskt bra i just detta recept.

Känn på formen i ugnen då och då, den ska vara lite ”vobbly” fortfarande, när den får stå och sätta sig så fortsätter den baka sig. Vi vill att denna ska vara riktigt kladdig i mitten, så övergrädda inte. (Det är lättare att sätta in kakan någon minut till, än att göra en helt ny för att den första är övergräddad)

Glutenfri-kladdkaka

 4 st Ägg
 5 dl Socker
 230 g Smör
 3 dl Glutenfritt mjöl
 1 tsk Vaniljsocker
 1 nypa Salt
 8 msk Kakao
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret.

3

Vispa ihop äggen och sockret, tills det blir poröst och lite fluffigt.

4

Blanda ner salt och vaniljsocker.

5

Skikta ner mjölet och kakaon och blanda ordentligt till en seg smet. Blanda därefter ner det smälta smöret (som gärna får ha svalnat lite)

6

Håll upp smeten i en smord form.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
Känn på formen var 5:e minut efter 15 minuter, säkerställ att ni inte övergräddar kakan. Servera med en klick vaniljgrädde.