Fläskfilé i ugn

För dig som vill laga en riktigt smarrig middag som både är enkel och riktigt god. Passar för både en fredagskväll med familjen eller för en middagsbjudning.

 600 g Fläskfilé
 1 st Citron, skuren i fina skivor
 2 msk Smör
 1 tsk Salt
 3 nypa Nymalen svartpeppar
 2 st Hela vitlökar, skivade
 2 msk Olivolja
 2 msk Finhackad persilja

1

Sätt ugnen på 150 Grader.

2

Putsa köttet noggrant. Bryn köttet i en panna med smör runt om tills köttet får en fin färg, salta och peppra.

3

Lägg sedan köttet, citronerna som du skivat samt vitlöken i en ugnssäker form, gärna med bakplåtspapper underst. Stick in köttermometer på den tjockaste delen av köttet.

4

Sprid över oljan. Stek köttet klart mitt i ugnen till 65 grader innetemperatur. Sedan garnera med den finhackad persiljan.