Inställningar - skriv ut

Enkel salsicciapasta

Portioner4 PortionerTillagningstid20 min

Ibland vill man bara komma hem och laga något riktigt snabblagat, gott och enkelt. Detta är precis en sådan rätt, vem som helst slänger ihop den på under 20 minuter.
Byt ut oljan mot smör om du vill slippa "oljefläckarna" i såsen. Välj gärna en salsiccia av god kvalitet.

salsicciapasta

Pasta
 tagliatelle
 salt
 vatten
Sås
 400 g färsk salsiccia
 1 st gul lök
 2 dl vispgärdde
 1 msk tomatpure
 1 st vitlöksklyfta
 0,50 dl vitt vin
 olivolja till stekning
 1 nypa oregano
Pasta
1

Koka upp pastavatten. (Tänk på att salta pastavattnet riktigt ordentligt, majoriteten av oss svenskar undersaltar vårt pastavatten).

2

Koka upp pasta en minut mindre än instruktionerna på paketet.

Sås
3

Finhacka lök och vitlök.

4

Svetta löken, vitlök, tomatpure och en nypa oregano i olivolja i en stekpanna tills löken blivit mjuk och fin.

5

Snitta upp korvarna och ta ut köttet ur fjälstret.

6

Hacka ner korvköttet en aning och lägg ner i stekpannan tillsammans med löken och de övriga ingredienserna.

7

Slå på vitt vin och låt koka i någon minut.

8

Slå därefter på vispgrädde låt koka ihop och reducera ner något.

9

Smaka av med salt och lite svartpeppar.
Servera direkt.

Tips!
10

Om du upplever att din pasta klibbar, ta för vana att spara lite av pastavattnet i en kopp på sidan om. Ett par matskedar pastavatten gör så att din pasta blir perfekt utan klibb. (Strunt i olivoljan, smör eller andra försök att få bort klibbet)