Inställningar - skriv ut

Ankbröst med apelsinsås

Portioner4 PortionerFörberedelser1 timmeTillagningstid1 timme 30 minTotal tid2 timmar 30 min

Ett härligt ankbröst med potatisslantar och apelsinsås, klassiskt men ack så gott!

Ankbröst

Anka
 Ankbröst
 Salt och peppar
Sås
 1 dl strösocker
 2 dl hönsbuljong
 1 st pressad apelsin
 2 msk apelsinlikör
 vinäger, peppar och soya
Potatisslantar
 800 g potatis
 olivolja
Servera med
 brynt rödkål
Ankbröst
1

Låt ankbröstet ligga framme 1 timme.

2

Ruta skinnet med en vass kniv.
Sous vidda i 1 1/2 timme 60 grader ihop med salt.

3

Ta upp och låt vila.
Innan servering bryn i het torr panna med fettsidan neråt.

Sås
4

Smält 1 dl socker i kastrull (får ej brännas)

5

Späd med hönsbuljong 2 dl o koka ihop lite.

6

1 pressad apelsin o sest från densamma (addera ev. Apelsinlikör)

7

Smaka av såsen med vinäger, peppar och soya

Potatisslantar
8

Skiva 1/2 cm tjocka skivor med skal och förväll snabbt i kokande vatten

9

Häll av och Skölj i kallt vatten.

10

Olja in potatisen lägg på smörpapper i en långpanna i 200 grader ugn tills dom är gyllenbruna.

11

Servera med brynt rödkål o krydda efter smak med sötma o peppar salt.