Inställningar - skriv ut

Äggröra

Portioner4 PortionerFörberedelser5 minTillagningstid25 minTotal tid30 min

Kanske verkar fånigt att lägga upp ett recept på äggröra, men jag äter det en hel del. Både på hotell, hemma och när det finns att tillgå. Men det som slår mig är att det är väldigt få som lagar en bra äggröra. Så jag tänkte här skriva ett kort grundrecept, om du sedan vill addera creme fraiche, grädde, gräslök eller något annat så är det helt upp till dig. Men då är röran i alla fall gul och krämig i grundutförandet.

Tips
* Hela hemligheten till en bra äggröra är låg temperatur och att röra kontinuerligt.
* För att behålla äggröran gul, salta/peppra när den är klar. Ju tidigare du kryddar din äggröra desto tidigare kommer den att gå mot grå och/eller vitare nyanser.

Äggröra

 Ägg
 Smör
 Salt och peppar
1

Sätt en stekpanna på spisen, jag brukar köra 3.5 på en 10 gradig skala.
Låt stå i 10 minuter så hela pannan blir jämnvarm, lägg ner en generös klick smör.

2

Kläck ägg i en separat skål. Vispa upp ordentligt.

3

Häll ner ägget, Rör runt försiktigt då och då i början, och mer när ägget börjat koagulera. Det vi vill är att ägget över tid ska koagulera jämt, och vi vill inte att det ska bildas för stora bitar i botten av pannan eller att det ska bränna fast. (Jag rör ofta med en slickepott eller träslev, undvik visp).

4

Rör runt tills du har en bra konsistens, ta bort precis innan du tror att den är klar, man har alltid en tendens att övergöra sin äggröra. Salta och peppra precis när du serverar.

Servera som den är, eller med de tillbehör just du föredrar :)